Egyszerű krumplis tészta füstölt kolbásszal megbolondítva.
Hozzávalók 2 adaghoz
20 dkg csuszatészta
0,5 kg krumpli
20 dkg füstölt kolbász
1 db vöröshagyma
1 teáskanál só
1 csipetnyi őrölt fehér bors
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál étolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A krumpli pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, és hűtsük langyosra. (arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük)
2.
A kolbászt vágjuk fel kisebb kockákra.
3.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd kezdjük el üvegesre párolni az olajon. Pár perc után adjuk hozzá a felkockázott kolbászt, majd kevergetve süssük pár percig. Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze.
4.
Végül adjuk hozzá a langyosra hűlt krumplit, és szintén keverjük alaposan össze. (keverés közben villával kicsit törjük össze a krumpli egy részét, a többit pedig hagyjuk egyben)
5.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük, és csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá az előzőleg elkészített krumplihoz, majd keverjük és melegítsük össze.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!