Az elkészítése nem tart bő fél óránál tovább, és már tálalhatjuk is.
Hozzávalók 3 adaghoz
30 dkg Don Francesco durum masni tészta
4 db debreceni kolbász (csemege)
10 dkg edami sajt
3 gerezd fokhagyma
1 db csilipaprika
1 teáskanál köménymag
2 teáskanál dijoni magos mustár
2 dl főzőtejszín
1 kávéskanál só
2 csipetnyi kakukkfű
1 csipetnyi szerecsendió
1 evőkanál friss bazsalikom
20 dkg paradicsom
Adag
3 adag
Lépések
1.
A kolbászt karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a sajtot reszeljük le, a paradicsomot pedig ízlés szerint szeleteljük fel.
2.
Egy serpenyőbe (v. wok-ba) pirítsuk meg a kolbászkarikákat, majd adjuk hozzá a köménymagot, a vékonyan felszeletel chilit, (v. chilikrémet) és az apróra vágott fokhagymát. Keverjük alaposan össze, és pirítsuk együtt még pár percig.
3.
Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt. Keverjük össze, és addig főzzük hogy kissé besűrűsödjön a szaft. Ekkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, és a frissen szedett, apróra vágott bazsalikomot. Pár perc alatt forraljuk össze, majd adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot. Keverjük óvatosan össze, majd 1-2 perc után zárjuk el a gázt, és fedjük le a serpenyő tetejét, hogy a paradicsom kellően megpuhuljon, de ne essen szét.
4.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. Ezután öntsük hozzá a kolbászos-tejszínes-paradicsomos szószhoz, és óvatosan forgassuk össze.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!