Az ősz kincsi a körte és zeller .Ez a leves egy különleges párósítása gyümölcs és a zöldség.
Hozzávalók 4 adaghoz
20 dkg zeller
20 dkg burgonya
20 dkg Vilmos körte
1 fej lila hagyma
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 dl light főzőtejszín
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 csokor rozmaring
1,5 liter zöldségalaplé
2 szelet félbarna kenyér
1 csomag szeletelt bacon
Adag
4 adag
Lépések
1.
A zellert, a burgonyát, a körtét, és a hagymát megtisztítjuk , és kockára vágjuk.
2.
Egy edényben felforrósítjuk az olajat, majd a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a körtét, a zellert, és a burgonyát tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a zöldség alaplével, belerakjuk a rozmaringot,és puhára főzzük.
3.
Ha megfőtt a leves, a rozmaring ágakat kivesszük belőle, majd bot mixel pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!