Könnyen összeállítható, elronthatatlan péksütemény, amit bármilyen lekvárral elkészíthetünk.
Hozzávalók 8 adaghoz
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
5 evőkanál cukor
20 dkg vaj
0,5 db citrom leve
1 evőkanál tejföl
1 csipetnyi só
1 üveg baracklekvár
1 db tojássárgája
Adag
8 adag
Lépések
1.
A sütőporral elkevert lisztet a vajjal elmorzsolom, majd a többi hozzávalót is beleteszem, majd rugalmas tésztává gyúrom. Pihentetés nélkül, rögvest kinyújtom, pohárral vagy jó nagy szaggatóval köröket szaggatok belőle.
2.
A körökbe egy teáskanálnyi lekvárt teszek, majd a tésztát félbehajtom, széleit villával lenyomkodom, és sütőpapíros tepsire fektetem. A tészták tetejét tojássárgával megkenem, majd a tepsit az előmelegített, 200 fokos sütőbe tolom, és nagyjából negyed óra alatt szép barnára sütöm.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!