Lencselevest az év bármelyik napján főzhetünk, de az újév első napján kihagyhatatlan.
Hozzávalók 2 adaghoz
20 dkg lencse
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 szelet zeller
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál só
1 csipetnyi őrölt fehér bors
2 teáskanál ételízesítő
2 dl tejföl
1 teáskanál mustár
1 csapott ek liszt
6 db virsli
2 liter víz
Adag
2 adag
Lépések
1.
A lencsét válogassuk át és mossuk meg, a zöldségeket pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra.
2.
Egy edénybe tegyük bele a megmosott lencsét, a felkockázott zöldségeket, és az apróra vágott hagymát. Ezután öntsük fel a vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adjunk hozzá egy-két teáskanál ételízesítőt. Ezután tegyük bele a petrezselyemzöldet, a zeller zöldet, és főzzük majdnem teljesen puhára. (én cérnával összekötöttem a zöldség zöldeket, így egyben kitudtam szedni)
3.
Amikor a lencse és a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, akkor tegyük bele a virslit és főzzük pár percig. Ezután vegyük ki a levesből a zöldség és zeller zöldet.
4.
A tejfölt keverjük simára a mustárral, a liszttel, és egy kevéske levessel, majd csorgassuk a levesbe. Forraljuk fel újra, majd főzzük még pár percig. Ízlés szerint ekkor megszórhatjuk a forrásban lévő levest egy kevés pirospaprikával.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!