A lencsét válogassuk át, majd áztassuk be éjszakára annyi vízbe, hogy bőven ellepje.
2.
A debrecenit vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.
3.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott debrecenit, és süssük pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
4.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a feldarabolt zöldségeket, és pároljuk pár percig.
5.
Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, az ételízesítővel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett lencsét is.
6.
Ezután öntsük fel annyi vízzel hogy bőven ellepje, majd adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött debrecenit, és addig főzzük, míg a lencse puhára fő.
7.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés lével, csorgassuk a forrásban lévő leveshez, majd mérsékeljük a hőfokot, és főzzük még pár percig. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!