1.
A savanyú káposztát apróra vágom, egy nagyobb lábasba teszem, hozzáadom a babérlevelet, szegfűborsot, majd felöntöm, annyi vízzel, ami ellepi és egy órát főzöm közepes lángon.
2.
A finomra vágott hagymát egy másik lábasban megdinsztelem, ráteszem a frissen gyalult édes káposztát, majd vízzel felöntöm és fedve párolom, nagyjából háromnegyed órát.
3.
Az oldalast egyforma darabokra vágom, sózom, borsozom, egy serpenyőben, a kockára vágott szalonnát lepirítom, a pörcöket kiemelem, majd a visszamaradó zsiradékon az oldalasokat körbe lekapatom, majd fedve, kis mennyiségű vízzel megpárolom, és amikor a víz elfőtt, akkor lepirítom.
4.
A marhahúst kockákra vágom, és egy másik edényben, kis zsiradékon megfuttatom a finomra vágott vöröshagymákat, majd hozzáadom a húst, és kevés vízzel felöntve, kis sóval, fedve megpárolom.
5.
Amikor elkészült minden, akkor egy nagy, tűzálló edénybe teszem a káposztákat és a húsokat, a szalonnát is, ha kell, akkor még sózom. Majd beleteszem az apróra vágott pucolt almát, finomra vágott aszalt szilvát, a szilvalekvárt, édes vörösborral meglocsolom, és nagyjából háromnegyed órát sütöm 185 fokon. Köretként kenyeret kínálok mellé.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!