Azon kívül, hogy nagyon látványos desszert, nagyon finom is.
Hozzávalók 12 adaghoz
25 dkg liszt
5 dkg mandula
15 dkg vaj
7 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 csipetnyi só
1 csomag eper ízű pudingpor
5 dl tej
3-5 evőkanál cukor
60 dkg eper
5 dkg szeletelt mandula
3 dl tejszín
Adag
12 adag
Lépések
1.
A tésztához a lisztet a mandulával, a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával és csipetnyi sóval összegyúrjuk.
2.
Hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük, majd 12 közepes nagyságú, kivajazott kosárformát kibélelünk vele. Villával megszurkáljuk, és sütőben, közepes lánggal (180/160 fok) kb. 15 percig sütjük.
3.
Amikor kihűlt, kiborítjuk, tányérokra rakjuk.
4.
Az epres pudingporból a tasakon található leírás szerint tejjel és cukorral krémet főzünk, még melegen a kosarakba töltjük.
5.
A megmosott, kicsumázott, felszeletelt epret azonnal rárakjuk és kicsit bele is nyomkodjuk.
6.
A vékony lapocskákra vágott mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk, a töltött kosarakra szórjuk. Tálaláskor tejszínhabbal koronázzuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!