Ha felszaporodik a tojásfehérje akkor születik valami új, most éppen a szilva szezon van.Ezért lett szilvás pite!
Hozzávalók 6 adaghoz
5 dkg vaj (laktózmentes)
1 dl laktozmentes tej
13 dkg cukor
10 dkg barna cukor
1 db egész tojás
1 csipetnyi só
3 db tojásfehérje
1 db sütőpor
1 db vaníliás cukor
20 dkg búzaliszt
1 csipetnyi só
2 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg dió darált
40 dkg szilva
2 teáskanál barna cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Adag
6 adag
Lépések
1.
A vajat a barna cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojásokat, a tejet és a darált diót , összekeverjük a liszttel és sütőporral.Majd a csipet sóval és a cukorral kemény habbá vert tojás fehérjével lazítjuk a tésztát .Laza mozdulatokkal forgatjuk a tésztába. Megszórjuk a fahéjjal, és összedolgozzuk a tojásos masszával.
2.
A tésztát egy 26 cm-es, kivajazott, kilisztezett pite formába öntjük, majd a megtisztított és félbevágott szilvákkal kirakjuk a tetejét.Úgy ,hogy a szilvák alja legyen a tésztában.A szilvágat megszórjuk barna cukorral és őrölt fahéjjal. 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt megszórjuk porcukorral és fahéjjal.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!