Receptfeltöltés
Medvehagyma-mártás
Medvehagyma-mártás
Készítette: Kard Éva
Könnyű
35 perc
(0)
235
0
0

Egyszerű, és bő fél óra alatt elkészül. Főtt tojással, és krumplival tálalva nagyon finom.

Hozzávalók 2 adaghoz
  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi őrölt fehér bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 5 dkg vaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A medvehagymát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel vékony csíkokra.
2.
A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a medvehagymát, és pároljuk pár percig hogy kissé összeessen.
3.
Ezután öntsük fel a tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és pár perc alatt főzzük puhára.
4.
Amikor a medvehagyma puhára főtt, szórjuk meg a liszttel, majd botmixerrel pépesítsük.
5.
Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a tejszínt, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a mártás kellően besűrűsödjön.
Tippek és megjegyzések
  • Tálaláskor szedjük tányérba a medvehagyma mártást, majd kanalazzuk rá a főtt krumplit, helyezzük rá a felszeletelt főtt tojás, és úgy kínáljuk.
Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!

Kapcsolódó receptek
Sajtmártás
Sajtmártás
Könnyű
30 perc
(0)
Készítette: Wagensommer Alexandra
663
0
0