A medvehagyma tökéletesen alkalmas arra, hogy a tavasz egyik első krémlevese legyen.
Hozzávalók 4 adaghoz
0,5 csomag medvehagyma
1,5 liter alaplé (csirke vagy zöldség)
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál finomliszt
3 dkg vaj
2 csipetnyi só
1 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
A vajat megolvasztom, majd a forró zsiradékon a medvehagymát megfonnyasztom, végül alaplével felöntöm. Néhány perc forralást követően a levest botmixerrel krémesítem.
2.
A tejfölből és a lisztből habarást készítek, ehhez szedek egy kevés levest, csomómentesen elkeverem, majd ezzel sűrítem a krémlevest. Kevés sót és borsot adok hozzá, sajtos pirítóssal tálalom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!