Bő fél óra alatt egy finom krémlevest készíthetünk, majd ropogósra sült kenyérkockákkal tálaljuk.....
Hozzávalók 3 adaghoz
1 csokor medvehagyma
25 dkg krumpli
1 db vöröshagyma
2 db zöldségleveskocka
1 csipetnyi szerecsendió
1 kávéskanál só
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál étolaj
1 liter víz
Adag
3 adag
Lépések
1.
A krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát, és a medvehagymát vágjuk fel apróra.
2.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a krumplit is.
3.
Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a leveskockát, és egy késhegynyi szerecsendiót, majd főzzük puhára.
4.
Amikor a krumpli puhára főtt, vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.
5.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, és kevergetve főzzük még 1-2 percig.
6.
Közben 1-2 szelet kenyeret vágjunk fel kisebb kockákra, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután spricceljük meg olívaolajjal, majd előmelegített sütőben, süssük pár perc alatt szép pirosra, ropogósra.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!