Az omlós-kókuszos tészta, a savanykás dzsemmel, és a vajkrémmel összeragasztva nagyon finom.
Hozzávalók 4 adaghoz
25 dkg rétes liszt
10 dkg finomliszt
18 dkg vaj
12 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
6 dkg kókuszreszelék
1 db tojás
1 csipetnyi só
6 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tej
1/2 üveg málnadzsem
Adag
4 adag
Lépések
1.
Keverjük össze a kétféle lisztet és a csipet sót, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már jó morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kókuszreszeléket. Végül adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk alaposan össze a tésztát.
2.
Nedves kézzel formázzunk a tésztából diónyi golyókat, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután egy villával nyomjuk le a golyók tetejét, hogy kissé szétterüljenek.
3.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára. (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem)
4.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd tegyük át egy rácsra a kekszeket, és hűtsük ki egészen.
5.
A töltelékhez a vajat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tejszínnel.
6.
Tegyünk a keksz közepére egy mokkáskanál dzsemet, majd a dzsemre egy mokkáskanál vajkrémet. Ezután helyezzünk rá egy másik kekszet, és óvatosan kicsit nyomjuk össze. (így járjunk el az össze keksszel)
7.
Tálalás előtt szórjuk meg az összeragasztott kekszek tetejét porcukorral, majd úgy kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!