1.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, és a kakaóval, majd szitáljuk át. Ezután reszeljük hozzá a csokoládét.
2.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá kanalanként a kristálycukrot.
3.
Amikor már kemény a hab, szintén állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját.
4.
Ezután csorgassuk hozzá az olvasztott, és kihűtött vajat, majd állandókeverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes-kakaós-csokoládés.... keveréket, és keverjük jó simára.
5.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, (v. zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
6.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig, tűpróbáig. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
7.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
8.
Amikor a torta teljesen kihűlt vágjuk el két egyforma lappá, majd töltsük, és vonjuk be.
9.
Az alsó tésztalapot kenjük meg ízlés szerint mogyorókrémmel, majd helyezzük rá a másik tésztalapot és azt is kenjük le vékonyan.
10.
A marcipánt gyúrjuk alaposan össze a zöld színű ételszínezővel, majd porcukorral megszórt sütőpapíron nyújtsuk ki torta méretűre. (készen is vásárolhatunk zöld színű marcipánt, akkor csak kicsit gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki torta méretűre)
11.
Ezután a kinyújtott marcipánt óvatosan helyezzük rá a torta tetejére, majd ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!