Nagyon finom, puha, krémes torta. Bármilyen gyümölccsel díszíthető.
Hozzávalók 4 adaghoz
4 db tojás
25 dkg cukor
10 evőkanál víz
10 dkg darált dió
20 dkg finom liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
5 dl tej
5 evőkanál búzaliszt
1 dl 100%- os narancslé
2 db narancs
1 db kivi
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk kanalanként a vizet, a darált diót, lisztet, sütőport, vaníliacukrot és végül a keményre felvert habot.
2.
A tortaformát vajjal kikenjük, liszttel meghintjük, és beleöntjük a masszát.
3.
Tűpróbáig sütjük.
4.
A tejet a liszttel sűrűre főzzük, belepréseljük a narancs levét, majd kihűtjük.
5.
A puha margarint kikeverjük a porcukorral, és összevegyítjük a tejes krémmel.
6.
A tésztát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, rátesszük a tészta másik felét, és bevonjuk a tortát kívül a maradék krémmel.
7.
A kivit megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, a narancsokat felszeleteljük és kettévágjuk.
8.
Narancskarikákkal körbetesszük, és kivi cikkekkel díszítjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!