Remek reggeli és tízórai, a tésztában lévő sárgájának és vajnak köszönhetően nem szárad ki túl hamar.
Hozzávalók 4 adaghoz
40 dkg finomliszt
1,5 dkg friss élesztő
3 db tojássárgája
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál reszelt narancshéj
8 dkg vaj
1 csipetnyi só
1,4 dl 2,8%-os tej
2 dkg olvasztott vaj
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitálom. Hozzáadom a cukrot, a narancshéjat és a sót, azzal elkeverem. A kimért tejet a vajjal meglangyosítom, majd belekeverem a három sárgáját és az apróra morzsolt friss élesztőt. A liszthez az élesztős keveréket hozzáadom, alaposan kidolgozom, majd meleg, huzattól védett helyen, letakarva duplájára kelesztem.
2.
Amikor megkelt, akkor finoman lisztezett deszkára vagy gyúrólapra borítom, ujjnyi vékonyra nyújtom. Olvasztott vajjal megkenem, majd fahéjas, vaníliás cukorral meghintem. A tésztát a hosszabbik oldala mentén felcsavarom, majd vastagabb karikákra vágom, azokat sütőpapíros tepsibe fektetem, oldalukat olvasztott vajjal lekenem. A tepsit a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom és a csigákat aranybarnára sütöm.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!