A sütőtökből narancs és fűszerek hozzáadásával finom lekvárt főzhetünk.
Hozzávalók
60 dkg sütőtök (felkockázva)
60 dkg narancs
40 dkg xilit
1 dl citromlé
2 teáskanál gyömbér (reszelve)
1 teáskanál őrölt fahéj
5 db szegfűszeg
1 teáskanál vaníliaaroma
1 csomag dzsemfix
2 dl víz
Lépések
1.
A felkockázott sütőtökhöz adjuk hozzá a kifilézett narancsot, a reszelt gyömbért, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd főzzük puhára. (a narancson ne maradjon fehér rész, úgy pucoljuk meg)
2.
Amikor a sütőtök már teljesen puhára főtt, szedjük ki a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük.
3.
Ezután adjuk hozzá a citromlevet, az xilitet és a állag javítót, majd keverjük simára.
4.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó kevergetés mellett, melegítsük forráspontig, és főzzük még 1-2 percig.
5.
Az elkészült lekvárt ezután töltsük üvegekbe, zárjuk le, majd tegyük száraz dunsztba, és úgy hagyjuk kihűlni.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!