A többi pogácsával ellentétben, nem kell keleszteni, hanem rögtön bő, forró olajban kell kisütni....
Hozzávalók 6 adaghoz
50 dkg krumpli (pl. sárga)
1 db tojás
30 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál só
6 dl étolaj
Adag
6 adag
Lépések
1.
A kockára vágott krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
2.
Ezután kanalazzuk a krumplinyomóba és nyomjuk át, vagy villával alaposan törjük össze. Még melegen keverjük hozzá az ízlés szerinti mennyiségű sót, majd hagyjuk hűlni, hogy éppen csak langyos legyen. (azért kell kihűteni, mert így a krumpli kevesebb lisztet vesz majd fel)
3.
Amikor kihűlt a krumpli, csináljunk a közepébe egy mélyedést, öntsünk bele kb. 20 dkg sütőporral összekevert lisztet, és üssük bele az egész tojást.
4.
Ezután kezdjük el összegyúrni, majd apránként adjuk hozzá még annyi lisztet, hogy már ne ragadjon, és egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
5.
Az összegyúrt tésztát ezután nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. (a leeső tésztarészeket szintén gyúrjuk össze, és szaggassuk ki)
6.
Egy serpenyőbe öntsünk bőségesen olajat, majd melegítsük fel. Ezután helyezzük bele a pogácsákat, majd közepes lángon, mindkét oldalukat süssük szép pirosra. (sütés közben többször fordítsuk át, hogy mindkét oldala egyenletesen süljön)
7.
Amikor a pogácsák már szép pirosra sültek, szedjük ki, tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.