1.
A tojásokat üssük fel egy tálba, keverjük hozzá a sót, a borsot, majd az ásványvíz kétharmad részét.
2.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben, adjuk hozzá az olajat, és ha szükséges még a maradék szénsavas ásványvizet is.
3.
A palacsintasütőt vékonyan olajozzuk ki, majd tegyünk bele kb. egy merőkanállal a tésztából, és mindkét oldalát süssük szép pirosra. A maradék palacsintatésztával is így járjunk el, majd tegyük félre amíg elkészül a töltelék.
4.
A lilahagymát, a sárgarépát, és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel mindegyiket apróra.
5.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk kifehéredésig.
6.
Amikor a hús már kifehéredett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd lefedve pároljuk kb. 10 percig. Ezután vegyük le a fedőt, és süssük zsírjára a húst, majd hűtsük ki.
7.
A zöldségeket és a zöldborsót enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le.
8.
A kihűlt fűszeres húshoz adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett zöldségeket, a reszelt sajtot, és a tejfölt, majd keverjük össze. Keverés közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.
9.
A palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymás mellé egy 24 cm-es kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt tortaformába.
10.
A tejfölhöz adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
11.
Ezután egyenletesen csorgassuk rá a tortaformában lévő palacsintára, majd a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal.
12.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd a sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!