Egyszerű tészta, fűszeres paradicsomszósszal és füstölt sajttal.....
Hozzávalók 2 adaghoz
20 dkg penne tészta
3 dl sűrített paradicsom
1 csokor friss bazsalikom
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipetnyi só
1 teáskanál kristálycukor
1 csipetnyi örölt színes bors
2 evőkanál mascarpone
2 evőkanál olívaolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra.
2.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
3.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és bazsalikomot, pár pillanat múlva öntsük fel a sűrített paradicsommal, majd szórjuk meg egy csipet sóval, a cukorral, ízlés szerint őrölt színes borssal, és oreganóval. (ha nincs friss bazsalikom, akkor szárítottat is adhatunk hozzá)
4.
Ezután kisebb hőfokon, többször megkeverve főzzük kb. 10 percig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mascarponét, és botmixerrel pépesítsük vagy turmixoljuk le.
5.
Közben a tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le, adjuk hozzá a paradicsomszószhoz, és keverjük alaposan össze.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!