Nagyon finom, könnyen elkészíthető leves, amely után bőven elegendő egy jó kis házi sütemény.
Hozzávalók 4 adaghoz
2 db póréhagyma
2 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
2 liter alaplé (csirke vagy zöldség)
20 dkg főtt füstölt sonka
1 csipetnyi só
1 evőkanál étolaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A póréhagyma kemény végét levágom, a külső két rétegét lehántom, majd a végéből is lecsípem a már száraz, nem tömör részeket. Ezután alaposan megmosom, és vékonyabb karikákra vágom. Egy lábasban a vajat felhevítem, a hagymát rádobom, és közepes lángon megfonnyasztom, picit hagyom karamellizálódni. Amikor már jó, akkor alaplével felöntöm és megfőzöm a hagymát.
2.
Ezután hozzáadom a tejszínt, majd botmixerrel krémesítem, ha kell, akkor még sózom. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, ezen az apró kockákra vágott sonkát megpirítom, majd a leves mellé kínálom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!