A puncsgolyó elkészítése roppant egyszerű, és amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fog fogyni.
Hozzávalók 4 adaghoz
28 db babapiskóta
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg sárgabarack lekvár
5 dkg mazsola
1 evőkanál holland kakaó
0,5 dl víz
2 evőkanál rum
Adag
4 adag
Lépések
1.
A babapiskótát daráljuk le, majd tegyük félre kb. 3 evőkanálnyit.
2.
Egy serpenyőbe öntsük bele a vizet, majd adjuk hozzá a lekvárt, a cukrot, és a mazsolát. Ezután tegyük fel a tűzre, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a cukor elolvadjon, és a mazsola kissé megduzzadjon.
3.
Ezután vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a kakaót, és a rumot is, majd hagyjuk kihűlni.
4.
A ledarált babapiskótához öntsük hozzá a kihűlt keveréket, majd keverjük, gyúrjuk össze.
5.
Ezután vizes kézzel formázzunk diónyi golyókat a masszából, majd hempergessük meg a félretett, darált babapiskótába.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!