A rántott karalábét tálalhatjuk csak magában is, vagy ízlés szerinti körettel.
Hozzávalók 2 adaghoz
8 szelet vékonyra szeletel karalábé
8 szelet szeletelt lapkasajt
2 db tojás
10 dkg liszt
1 csomag zsemlemorzsa
1 kávéskanál só
3 dl étolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A karalábé és a sajt szeleteket egy kiszúróval szúrjuk ki, hogy egyforma méretűek legyenek, majd a karalábét sózzuk be, hagyjuk legalább egy fél órát állni, majd papírtörlővel töröljük szárazra.
2.
Ezután tegyünk minden karalábéra egy sajtszeletet, majd forgassuk bele lisztbe-felvert enyhén sózott tojásba-zsemlemorzsába.
3.
Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele a bepanírozott sajtos karalábét, és szép lassan, néha átfordítva, süssük szép pirosra, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A karalábé sütés után roppanós marad. Amennyiben azt szeretnénk, hogy jó puha legyen, akkor először enyhén sós vízben főzzük félpuhára, hűtsük ki teljesen, majd úgy panírozzuk be, és rántsuk ki a sajttal együtt.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!