1.
A sütőt 165 fokra melegítjük.
2.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kihabosítjuk az édesítővel, amikor a habunk megfelelő keménységű, egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat. Ilyenkor már csak addig keverjük, amíg teljesen elegyedik egymással.
3.
Hozzászitáljuk a lisztet, és ekkor reszelünk bele citromhéjat.
4.
Egy 20 cm-es csatos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a masszát.
5.
Sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
6.
Míg sül a piskótánk, elkészítjük a krémet.
7.
Egy tálba tesszük a ricottát, az édesítőt, a kikapart vaníliát, a citrusok héját, és gépi habverővel összekeverjük.
8.
Egy másik edénybe felverjük a tejszínhabot is.
9.
Hozzáforgatjuk a habunkat a ricottás krémhez.
10.
A kihűtött piskótánkat két részre vágjuk, az egyik lapot visszatesszük a formába, rákenjük krémünk kétharmadát, megszórhatjuk kandírozott gyümölcsökkel, majd ráhelyezzük a második lapunkat, és a maradék krémet a tetejére kenjük.
11.
Hűtőben dermesztjük egy-két órát, majd tetszőlegesen díszíthetjük friss vagy kandírozott gyümölcsökkel.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!