Amikor csak negyed óránk van egy laktató ebéd összeállítására, és a tészta épp nem opció.
Hozzávalók 8 adaghoz
1 kg fagyasztott zöldség keverék
1 csésze szárított fafül gomba
1,5 liter alaplé (csirke vagy zöldség)
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál tárkony
2 dl főzőtejszín
8 db virsli
1 kávéskanál alma
2 csipetnyi só
1 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
Adag
8 adag
Lépések
1.
A gombát vízbe beáztatom. Az alaplébe beleöntöm a fagyasztott zöldségeket, majd vízzel kipótlom, hogy bőven ellepje. Közepes lángon főzöm, kis sóval hintem. Amikor már majdnem puha a zöldség, akkor hozzáadom a laskára vágott megpuhult, lecsepegtetett gombát.
2.
Majd a karikára vágott virslit is a leveshez adom. Végén a főzőtejszínnel gazdagítom, a fűszerekkel és egy kevés ecettel ízesítem.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!