Ünnepi borozgatós estékre, vagy éppen a fotelban kuporogva egy izgalmas filmet nézve, remek nassolni való.
Hozzávalók 2 adaghoz
20 dkg zsíros, kemény sajt
10 dkg vaj
15 dkg búzaliszt
5 dkg kukoricaliszt
2 teáskanál egész köménymag
2 csipetnyi őrölt pirospaprika
1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
3 evőkanál hideg víz
1 db tojás
Adag
2 adag
Lépések
1.
A sajtot reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn.
2.
Keverjük össze a kétféle lisztet, a sót, és a sütőport, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat. Ezután morzsoljuk össze, keverjük hozzá a reszelt sajtot, és a köménymagot, kanalanként a vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (a vizet apránként adjuk hozzá, mert nem szabad hogy a tészta ragacsos legyen)
3.
A tésztagombócot ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be egy fél órára a hűtőbe.
4.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, kenjük le a felvert tojással, és ízlés szerinti méretűre vágjuk fel. (én derelyevágóval 4x4 cm-es kockákra vágtam fel)
5.
Ezután helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd villával böködjük meg, hogy sütés közben ne púposodjon majd fel.
6.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem)
7.
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!