A füstölt sonka főzésénél visszamaradt lé felhasználásával készült leves, melyet főtt sonkával tálalhatunk.
Hozzávalók 2 adaghoz
20 dkg sárgaborsó
1 db vöröshagyma
5 dl sonka
5 dl víz
1 kávéskanál só
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál étolaj
30 dkg főtt füstölt sonka
Adag
2 adag
Lépések
1.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a felhevített olajhoz és pároljuk üvegesre.
2.
Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a előzőleg megmosott, és alaposan lecsepegtetett sárgaborsót. Keverjük össze, és öntsük fel a sonka főzőlevével, és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve, addig főzzük, hogy a borsószemek teljesen megpuhuljanak, és már kezdjenek szétfőni.
3.
Amikor a borsó már puhára főtt, állandó keverés mellett, csorgassuk a leveshez a tejszínt, és forraljuk fel, majd zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell.
4.
Az előzőleg megfőzött, és kihűtött füstölt sonkát ízlés szerint szeleteljük fel, majd tegyük félre tálalásig.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!