Végtelenül egyszerű, gyorsan elkészíthető, laktató őszi leves, amelynek számtalan variációját kikísérletezhetjük.
Hozzávalók 4 adaghoz
3 db sárgarépa
2 db krumpli
1 liter kókusztej
1 csipetnyi só
1 kávéskanál curry
1 db vöröshagyma
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál laktózmentes vaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
Egy nagyobb lábasban az olajat felmelegítem, majd benne a vajat felolvasztom. A hagymát finomra metélem, majd a zsiradékon üvegesre párolom. A hagymán a curryt megfuttatom, kevergetem közben, ügyelve arra, hogy a fűszer piruljon, de ne égjen le.
2.
A krumplit és a répát megpucolom, nagyobb darabokra vágom, és a currys hagymára teszem. Kókusztejjel és egy kis vízzel felöntöm, hogy a zöldséget ellepje a lé, majd picit sózom, és félig fedve, közepes lángon a zöldségeket puhára főzöm.
3.
Amikor megpuhultak, akkor botmixerrel pürésítem, majd kókusztejjel vagy vízzel a kívánt sűrűségűre hígítom, ha kell, akkor még sózom. Pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel kínálom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!