Az elkészítése nem tart bő fél óránál tovább és már tálalhatunk is.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg kacsamáj
50 dkg csiperke gomba
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 csipetnyi só
1 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál őrölt majoránna
2 csipetnyi örölt színes bors
2 evőkanál étolaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A kacsamájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A gombát szintén vágjuk fel vékony csíkokra. (ha nagyobb a gombafej, akkor először vágjuk félbe, és utána vágjuk fel csíkokra) A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony, kisebb kockákra.
2.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
3.
Ezután adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott sárgarépát, majd a serpenyőt résnyire lefedve, pároljuk pár percig.
4.
Amikor a sárgarépa már félpuhára párolódott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, majd pároljuk pár percig, hogy a zöldségek puhára párolódjanak.
5.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt kacsamájat, óvatosan hogy ne nagyon törjön keverjük, forgassuk össze, majd süssük pár percig, hogy a máj teljesen átsüljön. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!