Ha nagyobb lett a sonka, mint terveztük, semmi gond, levesnek is tökéletes lesz.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg nyers, füstölt sonka
50 dkg fagyasztott zöldborsó
3 db sárgarépa
0,5 db zeller
1 teáskanál szárított rozmaring
0,5 db bió citrom
1 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
10 dkg vaj
1 csipetnyi só
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
1 db tojás
5 evőkanál finomliszt
Adag
4 adag
Lépések
1.
A sonkát felkockázom, a répát ujjnyi karikákra vágom, a zellert szintén kockákra szelem. Mindent egy lábasba teszem, majd vízzel felöntve addig főzöm, amíg megpuhulnak.
2.
Amíg fő a leves, addig megolvasztom a vajat, hozzáadom a tojást, sózom, fűszerezem, finomliszttel gyúrható tésztává alakítom.
3.
Ha már a hús is majdnem puha a levesben, akkor beleteszem a zöldborsót, a rozmaringot, a fél citrom héját, és a tésztából készített apróbb gombócokat és addig főzöm, amíg a borsó megfő.
4.
Végül a levest borsozom, szükség szerint sózom, és ha szeretném, akkor tejföllel behabarom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!