Könnyen összeállítható, laktató és mindenki szereti.
Hozzávalók 4 adaghoz
40 dkg fodroskocka
30 dkg főtt sonka
5 db tojás
2 kávéskanál só
2 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, lecsepegtetem, majd egy mélyebb tepsibe teszem. A tojásokat felütöm, habosra habarom, finoman sózom (a sonka sósságától függően), borsozom.
2.
A sonkát apróbb darabokra vágom, és a tepsiben levő tésztával elkeverem. A fűszeres tojást a tésztára öntöm, a tésztát alaposan átforgatom, majd a tepsit az előmelegített 180 fokos sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szépen megszínesedik, és egy-egy tészta csücske ropogósra sül.
3.
A kész tésztát kockára vágva tálalom, tejfölt kínálok mellé.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!