1.
A lisztet keverjük össze a sóval és a szezámmaggal, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
2.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az egész tojást, és egy evőkanál hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ha szükséges, akkor adjunk még hozzá vizet)
3.
Ezután egy enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tortaforma méretűre, és a papírral együtt emeljük át a formába, majd villával böködjük meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
4.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük világos zsemleszínűre.
5.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
6.
Egy tálba tegyük bele a túrót, a mascarponét, a tejfölt, a köménymagot, a piros paprikát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.
7.
Ezután keverjük hozzá az apróra vágott újhagymát, és ha szükséges ízesítsünk utána.
8.
A tejet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, még teljesen feloldódik.
9.
Ezután öntsük hozzá a túrós keverékhez, majd robotgéppel keverjük jó alaposan össze.
10.
Helyezzük vissza papírral együtt a tésztát a tortaformába, majd egyenletesen öntsük rá a körözöttet.
11.
Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
12.
Tálalás előtt helyezzük egy tortatálra, majd ízlés szerint retekkel, újhagymával, és snidlinggel díszítsük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!