Kedvelt őszi-téli fogás, amely baráti vacsorákra is tökéletesen alkalmas, mivel a húst előre elő lehet készíteni.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 db nyers csülök
1,5 kg krumpli
2 db babérlevél
1 teáskanál szemes bors
3 db borókabogyó
1 db sárgarépa
0,25 db zeller
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dl sör
4 evőkanál méz
2 evőkanál só
Adag
4 adag
Lépések
1.
A csülköt megmosom, majd egy lábas vízben tesz, úgy, hogy ellepje. A lábasba mellé teszem a fokhagymát, a pucolt sárgarépát, zellert, a borókabogyót, a babérlevelet, a borsot, majd gyöngyözve főzni kezdem a csülköt.
2.
A krumplit héjában, sós vízben megfőzöm. Ha megfőtt, akkor meghámozom, negyedekre vágom, és egy nagyobb tepsibe teszem, majd vékony karikákra szelt hagymát teszek rá.
3.
Egy forralóban vagy kisebb lábasban a sört a mézzel összeforralom. A kész csülköt a zöldségekre teszem, majd egy ecsettel alaposan felhordom rá a mézes-sörös mázat, és előmelegített 220 fokos sütőbe tolom. Sütés közben többször újra átkenem, majd nagyjából háromnegyed óra múlva kiszedem, és tálalom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!