Igazi klasszikus ízvilágú fogás, amely kifejezetten jó választás lehet a hétvégi, családi ebédekre.
Hozzávalók 4 adaghoz
70 dkg sertéstarja (csont nélkül)
6 gerezd fokhagyma
1 csipetnyi só
1 csipetnyi örölt színes bors
10 dkg sertészsír (v. kacsazsír, libazsír)
2 db vöröshagyma
4 evőkanál finomliszt
1 liter étolaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A húst felszeletelem, majd nagyon óvatosan megklopfolom, csak lazítok a rostozaton. Ezt követően oldalanként fokhagymával, némi sóval és borssal bedörzsölöm a hússzeleteket, és legalább egy órát hagyom a hűtőben pihenni.
2.
A két nagyobb hagymát megpucolom, majd vékony karikákra vágom, azokat gyűrűkre szétszedem. A gyűrűket lisztben átforgatom, majd bő olajban kisütöm és papírtörlőre szedem.
3.
Egy serpenyőben megolvasztom a zsírt, a húst oldalanként 4-5 perc alatt kisütöm, majd a hagymával gazdagon megpakolva kínálom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!