A Márton-nap környékén szinte kötelező egy jó szaftos liba- vagy kacsacombot sütni.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg savanyú káposzta
4 db kacsacomb
1 db vöröshagyma
2,5 dl édes fehérbor
1 csipetnyi só
1 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál libazsír (v. sertés, kacsa)
Adag
4 adag
Lépések
1.
Egy nagyobb serpenyőben két evőkanálnyi zsíron a combokat elősütöm. Amikor már egy kis színt kaptak, akkor bőrükkel felfelé grillrácsos tepsibe fektetem őket, és sózom, borsozom, majd a tepsit fóliával lefedem, és az előmelegített, 150 fokos sütőben nagyjából 3 óráig sütöm a húst. Amikor már fut benne a hústű, akkor 200 fokra megemelem a sütő hőfokát és fólia nélkül visszateszem a húst, egészen addig, amíg ropogósra pirul a bőrük.
2.
Egy nagyobb lábasban kevés olajon egy fej apróra vágott vöröshagymát megdinsztelek. A savanyú káposztát kicsit kimosom, majd kinyomkodom, és az üveges hagymára teszem. Végezetül borral felöntöm, és fedve párolom fél órát.
Köretnek készíthetünk hozzá szerecsendióval és fehér borssal fűszerezett, fokhagymával ízesített krumplipürét, de rösztivel, steak burgonyával is tálalhatjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!