Mivel ezt a fánkot nem kell keleszteni, így kb. fél óra alatt elkészül, és már tálalhatjuk is.
Hozzávalók 4 adaghoz
25 dkg finomliszt
1 db tojás
3 evőkanál porcukor
2 dl tejföl
1/2 csomag sütőpor
1 csipetnyi szódabikarbóna
2 teáskanál rum
1 teáskanál vaníliaaroma
5 dl étolaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot, és a vaníliaaromát, majd keverjük alaposan össze.
2.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a szódabikarbónával, majd szitáljuk hozzá a tejfölös-cukros keverékhez. Ezután keverjük, majd gyúrjuk össze a tésztát. (ha túl lágy lenne, akkor még adjunk hozzá egy kevés lisztet)
3.
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra, és egy 8 cm átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki a tésztát, majd szúrjuk ki a közepét. (a visszamaradt tésztát szintén gyúrjuk össze, és szaggassuk ki)
4.
Egy serpenyőbe hevítsünk fel kb. fél liter olajat, majd amikor már elég forró, helyezzünk bele pár darab fánkot, majd mérsékeljük a lángot, és kisebb hőfokon kezdjük el sütni.
5.
Sütés közben többször fordítsuk át a fánkokat, hogy egyenletesen szép pirosra süljenek. Ezután szedjük ki, és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. (a fánk sütés közben egyáltalában nem szívja magába az olajat)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!