Nagyon kellemes házi tészta, amit akár édesen is elkészíthetünk.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 kg sült sültőtök
40 dkg finomliszt
2 csipetnyi só
1 db tojás
5 dkg vaj
8 db friss zsálya
15 dkg scamorza
Adag
4 adag
Lépések
1.
Egy serpenyőben kevés vajat olvasztok, majd azt kis lángon melegen tartom. Egy fazékban vizet forralok, kis sót hintek bele. A lesütött tök húsát egy mélyebb tálba teszem, botmixerrel krémesítem, majd hozzáadom a tojást, finoman sózom. A masszát liszttel összedolgozom.
2.
A viszonylag lágy masszát alaposan lisztezett deszkára teszem, majd ujjnyi vastagságnál kicsit vastagabbra kinyújtom, s késsel falatnyi darabokra metélem.
3.
A darabokat a lobogó, sós vízben kifőzöm, és ha a gnocchik feljöttek a víz tetejére, akkor még egy kicsit hagyom őket, majd leszűröm és lecsepegtetve az olvasztott vajba forgatom. Tálaláskor frissen vágott zsályával hintem meg, és reszelt sajttal megszórva kínálom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!