A fűszerezése kicsit merésznek tűnhet, de az édes és sós ízek, valamit a fokhagyma és a kakukkfű nagyon jól összeillenek.
Hozzávalók 1 adaghoz
1 csomag előnyújtott leveles tészta
40 dkg sütőtök
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál friss kakukkfű
2 csipetnyi só
2 csipetnyi örölt színes bors
20 dkg füstölt sajt
1 evőkanál méz
1 evőkanál olívaolaj
Adag
1 adag
Lépések
1.
A sütőtököt vágjuk ketté, vájjuk ki a magokat, hámozzuk meg, majd vágjuk fel kb. 0,5 cm vastag szeletekre.
2.
A fokhagymát pucoljuk meg, majd nyomjuk át a fokhagymaprésen. (v. vágjuk fel nagyon apróra)
3.
A kakukkfüvet vágjuk fel apróra, a füstölt sajtot reszeljük le.
4.
Ezután tegyük egy tálba a felszeletelt sütőtököt, adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet, a préselt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csorgassuk rá az olívaolajat, majd keverjük alaposan össze, és hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
5.
Egy 24 cm-es serpenyőbe melegítsük habosodásig a mézet, majd vegyük le a tűzről, és helyezzük bele a befűszerezett sütőtöknek a felét.
6.
Ezután szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, majd helyezzük rá a maradék sütőtököt.
7.
A leveles tésztát csomagoljuk ki, helyezzük rá a serpenyőre, majd a tésztát tenyérrel, óvatosan nyomkodjuk egy kicsit rá a sütőtökre, végül pedig éles késsel vágjuk körbe. Ezután villával több helyen szurkáljuk meg a tésztát. (a serpenyő nyelét csomagoljuk be alufóliába mielőtt betennénk a sütőbe)
8.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt süssük készre.
9.
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzünk a serpenyőre egy tálcát, és egy gyors mozdulattal fordítsuk át a tatint.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!