A sütőporral készült tészta nagyon finom és omlós, a szilvás töltelék pedig igazán ízletes, és jó szaftos.
Hozzávalók 4 adaghoz
25 dkg búzaliszt
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 db tojás
1,5 dl habtejszín
1 csipetnyi só
1 kávéskanál őrölt fahéj
50 dkg szilva
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 csomag főzős vaníliás pudingpor
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Adag
4 adag
Lépések
1.
A lisztet, a csipet sót, és a vajat tegyük egy tálba és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, őrölt fahajat, és sütőport.
2.
Végül keverjük hozzá az egész tojást, és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben túl lágy lenne a tészta, még egy kevés lisztet gyúrjunk hozzá)
3.
A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjjal, és a pudingporral.
4.
A sütőformát alaposan kenjük ki vajjal, majd öntsük bele a szilvás keveréket.
5.
Egyenletesen igazítsuk el, majd a tésztából formázzunk kb. egyforma golyókat, és helyezzük a szilva tetejére.(nem baj ha maradnak kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő)
6.
A kristálycukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, majd szórjuk meg vele a tésztát.
7.
Helyezzük be a formát előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!