Borjúpaprikás, jó sok tejföllel, és természetesen nokedlivel..... és kovászos uborkával.
Hozzávalók 4 adaghoz
70 dkg borjúcomb
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1 teáskanál só
1 teáskanál ételízesítő
2 csipetnyi őrölt fehér bors
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál kakukkfű
1 teáskanál erős paprikakrém
2 teáskanál pirospaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál sertészsír
Adag
4 adag
Lépések
1.
A húst vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. (Én kisebb kockákra vágtam fel.)
2.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.
3.
A zsírt hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, és keverjük hozzá a fokhagymát is.
4.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, a paprikát, és pároljuk pár percig, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, és keverjük alaposan össze.
5.
Ezután adjuk hozzá a húst, keverjük alaposan össze, és addig pároljuk, míg a hús kifehéredik, majd sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, keverjük össze, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzzük puhára. (főzés közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
6.
A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés szafttal, majd csorgassuk a puhára főtt húshoz, keverjük alaposan össze, és főzzük még pár percig, majd tálalásig tartsuk melegen.
7.
Ameddig a borjúpaprikás elkészül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én nokedlit főztem, de illik hozzá a tarhonya, a kifőtt tészta, vagy éppen a főt krumpli is.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!