1.
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd főzzük puhára enyhén sós vízben.
2.
Amikor a krumpli puhára főtt, szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később még szükségünk lesz rá.
3.
A főtt krumplit, krumplinyomón nyomjuk át (v. törjük alaposan össze) majd hagyjuk teljesen kihűlni.
4.
Ezután adjunk hozzá kb. 10 dkg lisztet, egy nagyobb csipet sót, az egész tojást, majd gyúrjuk össze a tésztát. Közben, ha szükséges, apránként adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény, és egy könnyen formázható tésztát kapjunk.
5.
Ezután a tésztából formázzunk diónyi gombócokat, és tegyük félre felhasználásig.
6.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel mindkettőt apróra.
7.
A zsírt (v. olajat) hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
8.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva szórjuk meg a pirospaprikával, és öntsük fel a krumpli visszamaradt főzőlevével, és a vízzel.
9.
Ezután ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és főzzük kb. 10 percig.
10.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, egy kevés levessel, és kevergetve öntsük hozzá a leveshez, majd forraljuk fel. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
11.
Amikor a leves újra felforrt, tegyük bele a krumpligombócot, várjuk meg míg feljön a leves tetejére, majd pár perc alatt főzzük puhára.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!