Igazi melengető fogás, amelyet érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 4 adaghoz
2 dkg friss gyömbér
1 csipetnyi chili
5 dl kókusztej (konzerv)
4 dl alaplé (csirke vagy zöldség)
3 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál piros curry paszta
1 evőkanál limelé
30 dkg koktélparadicsom
20 dkg előfőzött garnéla
4 db újhagyma
2 evőkanál kókuszolaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A gyömbért egy teáskanállal meghámozom, majd vékony karikákra szelem. Az újhagymákat megpucolom, és zöldjével együtt karikákra metélem.
2.
A koktélparadicsomok alján kereszt alakú bemetszést ejtek a héjukon, majd forró vízben megfürdetem néhány másodpercre őket, és utána óvatosan lehúzom a felpöndörödő héjukat, majd a paradicsomokat negyedbe vágom. Egy közepes fazékban kevés kókuszolajat hevítek, az újhagymát ezen üvegesre párolom. Közben beleszórom a gyömbért, a chilipelyhet is, és azzal is átkeverem, pirítom egy kicsit, ügyelve arra, hogy semmi ne kapjon oda.
3.
Ezt követően alaplével és kókusztejjel felengedem a levest, majd beleteszem a lemosott rákot és a negyedbe vágott paadicsomokat, majd nagyjából 10 percet főzöm nem túl nagy lángon. Végül lime levével és egy kis szójaszósszal fűszerezem, és rögtön tálalom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!