A tiropita igazi görög street food. Egyszerű és hibátlan fogás, szendvics helyett, saláta mellé fogyasztva is kitűnő.
Hozzávalók 8 adaghoz
1 csomag réteslap
50 dkg feta sajt
1 db egész tojás
3 db tojásfehérje
5 evőkanál olívaolaj
5 dkg fenyőmag
Adag
8 adag
Lépések
1.
A pitetálat olajjal vékonyan kikenjük. Ebbe belefektetünk egy réteslapot, amint szintén olajjal vékonyan átkenünk, majd ráhelyezzük a második lapot, olajjal átkenjük, jöhet a harmadik lap, majd vékony olajozás és már a negyedik réteg réteslapot fektetjük a tálba.
2.
A fetát egy nagyobb keverőtálba tesszük, villával alaposan összetörjük, majd a tojással és a tojások fehérjével, valamint a fenyőmaggal homogén masszává keverjük. A kapott masszát a tálban lévő lapon egyenletesen elosztjuk, majd a maradék négy lapot – az előzőekhez hasonlóan – a masszára fektetjük.
3.
A tészták kilógó szélét egyformára vágjuk (akkorára, amekkora a téglalap rövidebb részén), majd a tálba visszahajtva feltekerjük. A pitát 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 percig sütjük. Langyosra hűlve szeleteljük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!