A tésztája sütés után pille könnyű, és a bő olajban való sütés ellenére sem szívja magába az olajat.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg tehéntúró
25 dkg búzaliszt
2 db tojás
1/2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 csipetnyi só
1 evőkanál rum
5 dl étolaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A túrót tegyük egy tálba, majd villával kicsit nyomkodjuk össze, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.
2.
Ezután adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a rumot, az egész tojásokat, majd kanállal keverjük össze.
3.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha túl lágy lenne a tészta akkor egy pici lisztet, ha túl kemény akkor egy pici tejfölt keverjünk hozzá!!!)
4.
Ezután a tésztából formázzunk diónyi golyókat.(minden golyó előtt picit lisztezzük be a tenyerünket, úgy nem ragad rá a tészta)
5.
Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd forrósítsuk fel.
6.
Amikor már kellőn felforrósodott az olaj, óvatosan helyezzük bele a tésztagolyókat, majd pár perc alatt süssük szép aranybarnára a fánkokat. (sütés közben többször fordítsuk át, hogy szép egyenletesen süljön)
7.
Ezután szedjük ki a zsiradékból a megsült fánkokat, majd helyezzük papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!