A magyar konyha egyik ínyencsége és sokak szerint legkedveltebb fogása.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 db tyúk
2 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
0,5 db karalábé
2 db fehérrépa
30 dkg kelkáposzta
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
8 szem fekete bors
15 dkg cérnametélt
2,5 dkg só
10 dkg tyúkmáj
5 dkg tyúkszív
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tyúkot megtisztítjuk, kizsigereljük, átmossuk és feltesszük főni takarék lángon sóval, borssal és annyi vízzel, hogy ellepje.
2.
Levesünket első forrás után lehabozzuk és beletesszük a megtisztított zöldségeket, és a szívet. A vöröshagymáról ne húzzuk le a héját, mert a főzés során szép színt ad ételünknek.A csirkemájat az utolsó 10 percben tesszük bele, mert az gyorsan megfő.
Amikor levesünk készre főtt, óvatosan átszűrjük úgy, hogy szelektáljuk a főtt finomságokat: a zöldségeket, a húst és a belsőségeket.
3.
Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
4.
A levest a tésztával, a zöldborsóval, a darabolt gombával, a tyúkhússal, valamint a sárga- és fehérrépával tálaljuk.
5.
Kitálalt ételünket még tovább gazdagíthatjuk a tyúk belsőségeiből készített töltelékkel is.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!