A bő olajban való sütés helyett vajjal kikent muffin formában, a sütőben sütöttem készre a kis fasírtgolyókat....
Hozzávalók 12 adaghoz
2 dl zabpehely
7 db tojás
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl tej
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyemzöld
6 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg vaj
1/2 evőkanál étolaj
Adag
12 adag
Lépések
1.
A zabpelyhet keverjük össze a tejjel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy magába szívja.
2.
6 db tojást főzzünk keményre, majd hűtsük ki teljesen, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
3.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd az olajon pároljuk üvegesre. Ezután hűtsük ki teljesen.
4.
A zabpehelyhez adjuk hozzá a lereszelt főtt tojást, az előzőleg megpárolt és kihűtött vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
5.
Ezután alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá az egész tojást, és szintén keverjük alaposan össze. (ha esetleg túl lágy lenne a massza, akkor adjunk hozzá még egy kevés zabpelyhet, vagy ízlés szerint zsemlemorzsát)
6.
Az elkészült masszából ezután vizes kézzel formázzunk golyókat, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába, és helyezzük vajjal alaposan kikent muffin formába.
7.
Ezután minden fasírt tetejére tegyünk egy csipetnyi vajat mielőtt betennénk a sütőbe. (Én a vajjal kikent forma aljába is tettem egy csipetnyi vajat, majd arra került rá a fasírt, végül pedig a tetejére szintén egy csipet vajat tettem)
8.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép világos színűre.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!