Egyszerű, és rövid idő alatt elkészíthető fogás a tészta kedvelőiknek.
Hozzávalók 3 adaghoz
30 dkg Don Francesco durum spagetti
30 dkg zöldbab
20 dkg császárszalonna
1 db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
2 csipetnyi örölt színes bors
2 evőkanál petrezselyemzöld
2 dl főzőtejszín
3 db paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
Adag
3 adag
Lépések
1.
A zöldbabot ízlés szerint daraboljuk fel, enyhén sós vízbe főzzük roppanósra, majd szűrjük, és csepegtessük le.
2.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük, és csepegtessük le, végül pedig keverjük össze a közben elkészített zöldbabos raguval.
3.
A szalonnát vékonyan szeleteljük, és kockázzuk fel. A póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A paradicsomot vágjuk fel cikkekre.
4.
Egy mélyebb serpenyőbe tegyük 1 ek olajat, adjuk hozzá a felkockázott császárszalonnát, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
5.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot, majd süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
6.
A maradék zsiradékhoz adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, és pároljuk üvegesre.
7.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett zöldbabot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön. Végül szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és keverjük össze.
8.
Az elkészült zöldbabos raguhoz adjuk hozzá a lecsepegtetett penne tésztát, majd alaposan keverjük, forgassuk össze.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!