A zserbót mindenki szereti, a vele való macerát már kevesebben. Erre nyújt jó megoldást ez a palacsintatorta
Hozzávalók 8 adaghoz
50 dkg finomliszt
4 db egész tojás
1 evőkanál barna cukor
1 liter 2,8%-os tej
1 csipetnyi só
2 evőkanál étolaj
1 üveg baracklekvár
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
Adag
8 adag
Lépések
1.
A palacsintatésztát a szokásos módon összeállítom, majd fél órát pihenni hagyom, ha túlságosan besűrűsödne, akkor tejjel vagy vízzel hígítom. A diót a porcukorral elkeverem, egy nagyobb jénait előkészítek, a sütőt 180 fokra előmelegítem.
2.
A palacsintákat kicsit vastagabbra sütöm, mint egyébként és csak az egyik oldalukat sütöm meg, majd az olajjal vékonyan kikent jénaiba rétegzem, felváltva szórva meg cukros dióval, megkenve baracklekvárral, majd a sütőbe tolom egy 20 percre, hogy az ízek összeérjenek.
3.
Miután elkészült, hagyom kihűlni. Közben gőz felett megolvasztom a csokoládét, olajat adok hozzá, habverővel alaposan eldolgozom. A kihűlt palacsintatorta tetejére csorgatom a csokoládét, majd hűtőbe teszem, hagyom megszilárdulni, és ezek után szeletekre vágva kínálom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!