Receptfeltöltés
A legizgalmasabb júniusi gasztroprogramok
2019.05.26.
A legizgalmasabb júniusi gasztroprogramok

A júniusi kínálat már a vakációhoz igazodik, a vidéki programok nem csak a fesztiválra érkezőknek, hanem a nyaralóknak is szólnak. Számtalan boros program várja ebben a hónapban a gasztronómia szerelmeseit, illetve a szezon kedvencei is bemutatkoznak egy vagy éppen több eseményen.

2019. május 31 – június 2. Rosalia Fesztivál, Budapest

Széles borkínálat, kiemelt rosé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. Igazi hagyományt teremtett az elmúlt években a Rosalia Fesztivál: a Városligetben május közepén összegyűlnek a borimádók és elkezdik a rozé borok, fröccsök és az egyéb finom nedűk fogyasztását, fesztivál jelleggel. Kiállítók, gasztroprogramok, vásár, gyerekprogramok és természetesen bor és jókedv minden mennyiségben - ez a Rosalia Fesztivál.

A csillagászok szerint a nyári napforduló június második felében jön csak el, de a rosé-rajongóknak nem kell addig várniuk. A Rosalia Fesztivál május utolsó estéjén belecsap a nyárba: újra pezsegni fog a Liget, zizegnek a szívek, rózsaszínben látjuk a világot, és három napig csak örülünk egymásnak, az ittnek és a mostnak.

 Idén nyolcadik alkalommal köszöntjük a nyarat rosékkal, pezsgőkkel, finom borokkal, ínyenc gasztronómiával, koncertekkel, családi programokkal Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválján. Több mint 60 borász borai mellett, a trendi street food ételek legfrissebb kínálata is bemutatkozik. A színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat, vasárnap izgalmas és fiatalos folklór program várja az érdeklődőket. Az idei Rosalia újdonságaként bemutatkozik a kovászos kenyér, emellett sok mindent megtudhatunk vak társaink sajátos életéről is. A Liget Bora választással segítséget adunk az örök kérdés eldöntéséhez, hogy melyik legyen idén nyáron a kedvenc rosém.

A borászok legfrissebb rosé boraikkal készülnek, de természetesen a habzóborok és pezsgők szerelmesei is megtalálják majd idei kedvenceiket. A teljesség kedvéért pedig számtalan fehér- és vörösbor is kóstolható lesz. A Rosalia idén új, menő poharakkal is készül: új grafikákkal és szlogenekkel, illetve pároknak szóló poharakkal, melyek akár elővételben is megvásárolhatók.

Kerestetik a nyár legnépszerűbb roséja! Közkívánatra idén is folytatódik a Liget Bora választás a Rosalián. Közel 50 kiváló rosé verseng a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos is. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rosék közül a Rosalián minél többet megkóstolni, majd a 3 legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Aki szavazatát a helyszínen sétáló hostesseknek adja le, isteni meglepetésben részesül.

 rosalia.jpg

2019. június 1. Budafoki Pincejárat

A varázslatos budafoki pincéket hozza közelebb számunkra a Budafoki Pincejárat, amely minden hónap első szombatján térül-fordul Budapest és Budafok között, több megállóból gyűjtve össze a lelkes érdeklődőket. A Pincejárattal könnyedén megközelíthetővé válik a „kisváros a nagyvárosban”, azaz Budafok rejtett kincseit lehet így könnyűszerrel megtalálni és feltérképezni, legyen szó nagyobb pezsgőgyártókról, kisebb borászatokról vagy a méltán híres barlanglakásokról.

Június első szombatján számos izgalmas programmal várják az érdeklődőket a budafokiak. Az események egy része előzetes regisztrációhoz kötött, erről minden tájékoztatást megkapnak a vendégek az esemény weboldalán. 

 pincejarat.jpg

2019. június 1-2. Szent György-hegy hajnalig, Hegymagas

Ezen a napon együtt nézzük végig a naplementét, járjuk be a hegyet borospoharakkal a kezünkbe, fedezzük fel a pincéket és a titkos helyszíneket, hallgatunk bele a jazz-koncertekbe.

Van a világnak egy olyan szeglete, ami számunkra a legeslegkedvesebb: a Szent György-hegy számunkra minden nap egy csoda, ezt szeretnénk megmutatni Nektek is. Ezen a napon együtt nézzük végig a naplementét, járjuk be a hegyet borospoharakkal a kezünkbe, fedezzük fel a pincéket és a titkos helyszíneket, hallgatunk bele a jazz-koncertekbe, révedünk bele az éjféli tábortüzekbe, kóstolunk bele a hegy gasztronómiájába, aztán ünnepeljük a napfelkeltét és egy új nap eljövetelét.

RÉSZTVEVŐK/folyamatosan: 1. Nyári Pince 2. Szászi Pince 3. Gilvesy Pincészet 4. Killer/ Szent György-hegyi Pincészet 5. 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 6. PAP wines 7. Horváth Pince 8. Bencze Családi Birtok 9. Szent György Pince és Étterem 10. Bajnóczy Pince 11. Boksay Pincészet 12. Hóbor Pince 13. Földi Bálint és Ujvári Vivien 14. Szarka Pince 15. Angyal Pince Szent György-hegy 16. Kutyakaparó - Puttkamer Bence és Mossop Péter pincéje 17. Molnár Pince 18. Napvirág 19. Hoffmann Pince 20. 4K Vendégház és Vinotéka 21. Pláne Badacsony borterasz

Az idei rendezvény belépti díjas, a belépő 2000 Ft, amely tartalmazza a (vissza nem váltható, egyedi) pohár árát, amellyel lehet kóstolni a hegyen, valamint a programokon való részvételt. Kérjük, hogy támogassátok a rendezvényt ezzel a hozzájárulással.

szentgyogyhegyhajnalig.jpg 

2019. június 5-10. Belvárosi Sörfesztivál, Budapest

Szinte mindenkinek megvan az az érzés, amikor egy meleg nyári délután hatalmas sóhajjal a maga mögött hagyja az irodát, és azon gondolkodik, hogy hol kellene összejönni a barátokkal, ahol lehetőség van pár korsó jéghideg minőségi sörrel és ínycsiklandozó falatokkal elhalványítani a dolgos nap eredményeit, és kiereszteni a gőzt. Nem kell sokat gondolkodni, kutakodni, erre a legjobb helyszín a Belvárosi Sörfesztivál a Szabadság téren. A tavalyi óriási sikerű, nagy látogatottságú esemény után, idén újra megrendezzük a legkedveltebb hazai sörfesztivált, a belváros szívében. Kivételes sörfőzdékkel készülünk, elhozzuk a világ sörnagyhatalmait, prémium minőségű külföldi söröket, valamint a hazai kézműves sörök legjavát. Ahogy eddig, most is az a célunk, hogy tovább népszerűsítsük a gazdag hazai sörkultúrát, valamint a jól ismert márkák mellett bemutassuk a magyar sörfőzdék kiváló termékeit. A hagyományokat követve igyekszünk, hogy rendezvényünk izgalmas ötvözete legyen a minőségi sör, a street food és a  kísérő és zenei programok kínálatának!

 sorfesztival.jpg

2019. június 7-8. Keceli Meggyfesztivál

Tízedik alkalommal várja a meggy és a hozzá kapcsolódó sokszínű, igényes kulturális kavalkád az érdeklődőket Kecelen a városi könyvtár melletti parkban. Napfény, koncertek, csettegőverseny, meggymag-köpő bajnokság és meggyes mindenfélék számos halmazállapotban és formában. 

2019. június 7-10. Tokaji Bornapok

Fehér borok, színes kultúra. A bor a hagyományok és a gasztronómia találkozása. Újra benépesül a város főtere és sétálóutcája a Bornapok ideje alatt. A hagyományokhoz hűen Hegyalja minőségi pincészetei kínálják jobbnál jobb boraikat a belvárosban, ami mellé számos helyi borász is csatlakozik a nyitott pincék programban. A világhírű nedű mellé pedig gasztronómiai különlegesség is társul. A főtéri színpadon ebben az évben a jazzre helyezik a hangsúlyt a szervezők, de a más stílust kedvelők is megtalálják majd a nekik tetsző programot. A város főterén felállított faházakban Tokaj-Hegyalja kiváló borait és pálinkáit kínálják a borászok a rendezvény ideje alatt.

 tokajibornapok.jpg

2019. június 14-15. Gere Jazz – funky Villányban

A nyolcadik Gere Jazz idén nyáron a stílus egyik legvidámabb és legfesztelenebb irányzatával, a funkyval várja a látogatókat. Az elmúlt években különféle nemzetek zenéje és konyhája együttesen adták a fő tematikát, az idei év programjának kialakításában viszont maga a dzsessz volt a meghatározó tényező. Az igazi nyári funky-életérzés visszaköszön a villányi garden party hangulatában, ahol a Gere-borok és a gasztronómiai finomságok mellett az új arculatot kapott Gere Frici és a belőle készülő koktélok biztosítják a pezsgést, és hűen tükrözik a ‘70-es évek glamúrját.

A hallgatóságtól komolyabb figyelmet megkövetelő szólamok helyett a funky a ritmusra helyezi a hangsúlyt, amelyben nagyobb szerepet kapnak az ütőhangszerek, a basszus- és ritmusgitárok, valamint a fúvós szekció. Az 1960-as évektől formálódó stílus amerikai eredetű, az afroamerikai zenészek a soul, a soul jazz és a rhythm and blues elemeit egy új, ritmusos tánczenei formába öntötték. A nagyobb létszámú zenekaroknak már önmagukban látványos a színpadi megjelenésük, ennyi ember közös együttműködéséből pedig egy olyan örömzenélés alakul ki, ami biztosan megtáncoltatja a közönséget.

Gere Attila és családja a visszatérő vendégeket és az új látogatókat egyaránt örömmel várja erre az exkluzív júniusi programra, hogy a villányi szőlők között eltöltsenek együtt egy kellemes nyári hétvégét, remek borok és másik nagy szenvedélyük, a dzsessz társaságában.

gerejazz.jpg

2019. június 14-16. Debrecziner Gourmet Fesztivál

A rendezvény célja megmutatni, hol tartanak azok a szereplők, akik ma a vidéki Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról és food truckokról vagy kiváló kistermelőkről. A három napos fesztiválon a legismertebb magyar séfek, éttermek folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el saját ételeiket. Idén a Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként budapesti sztáréttermek is bemutatkoznak.

debrecziner.jpg

2019. június 21-23. Tihanyi Levendulafesztivál

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a Tihanyi Levendula Fesztivál. Szeretettel várunk a Belső-tó partján lévő kézműves vásárban, vagy a faluban, a Művelődési Ház előtt felállított színpadnál megrendelésre kerülő programokon. Ez a fesztivál Tihany egyik legnagyobb rendezvénye. Itt minden a levenduláról szól ilyenkor. A bevezető úton, a virágzás függvényében már június 22-től Szedd magad! akciót tart a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, ahol mindenki kipróbálhatja a levendulaaratást.
Június utolsó hétvégéjén pedig a Belsőtó partján, kézműves kirakodóvásárral, színes programokkal és vezetett túrákkal várják a kedves látogatókat.

tihanyilevendula.jpg

 

 

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!