Receptfeltöltés
Áprilisban is Budafoki Pincejárat!
2019.04.01.
Áprilisban is Budafoki Pincejárat!

A varázslatos budafoki pincéket hozza közelebb számunkra a Budafoki Pincejárat, amely minden hónap első szombatján térül-fordul Budapest és Budafok között, több megállóból gyűjtve össze a lelkes érdeklődőket. A Pincejárattal könnyedén megközelíthetővé válik a „kisváros a nagyvárosban”, azaz Budafok rejtett kincseit lehet így könnyűszerrel megtalálni és feltérképezni, legyen szó nagyobb pezsgőgyártókról, kisebb borászatokról vagy a méltán híres barlanglakásokról.

Az idei második Pincejáraton is izgalmas programmal várják a szervezők az érdeklődőket . Az események egy része előzetes regisztrációhoz kötött, erről minden tájékoztatást megkapnak a vendégek az esemény weboldalán, a www.pincejarat.hu oldalon.

A Seybold-Garab Pincében (1221 Bp., Péter-Pál u. 39.) Zsemlye Veronika énekesnő lép fel. A történelmi múltú Seybold-Garab Pincétől pár percnyi sétára található az 1882-ben Promontoron pezsgőgyárat alapító Törley József síremléke. Magyarország legismertebb pezsgőgyárosának kápolnája a mai romos állapotában is egyik legnagyszerűbb szecessziós emléke Budafoknak. A család és a pezsgőgyártás múltjáról, a kripta történetéről és az odavezető útról oszt meg érdekesebbnél érdekesebb igaz történeteket Budafok díszpolgára, a méltán népszerű helytörténész, Garbóci László.

Az áprilisi Pincejárat egyik központ helyszíne a Soós István Borászati Szakiskola Tangazdasága lesz (1221 Bp., Jósika u. 2–28.), ahol a vendégek egyrészt betekintést nyerhetnek a borászkodás és a borászati oktatás rejtelmeibe, másrészt kiváló koncerteket hallgathatnak meg, és többmenüs vacsorára is jelentkezhetnek.

A tangazdaságban fellép Gál Csaba Boogie és a The Gadjo Swingers, illetve egy swingest is lesz I love swing címmel Iván Szandrával és Jász Andrissal. Az idei A Dalban is ismertté vált Ruby Harlem énekesnőjének célja, hogy a magyar közönséghez egy új köntösben juttasson el méltán népszerű amerikai jazzslágereket, egyedi zongora-ének, szaxofon felállásban, sokkal inkább követve a Tony Bennett, Ella Fitzgerald, Dinah Washington, Billie Holiday-féle populàrisabb jazzvonalat, ami egy életérzést közvetít, kiragad a hétköznapokból, megidézi a 40-es évek New York-i forgatagát, és persze a műfajhoz hűen szakmai virtuozitásával is lenyűgözi a hallgatót.

A kiemelt ajánlatra 2019. április 2-ig lehet jegyet vásárolni a helyszínen és 1221 Bp., Kossuth Lajos u. 83. sz. alatt, munkanapokon 8–15 óra között.

Különös gasztronómiai séta lesz a Pincejáraton a Záborszky Pince – Borvárosban is (1222 Bp., Nagytétényi út 24–26.). A vendégek kóstolóval egybekötött pódiumbeszélgetést hallgathatnak meg Berdisz Tamás Arany Dobverő-díjas zenésszel.

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!